Giv trægulvet nyt liv med en gulvafslibning

21 september 2019 Linnea Larsen
Giv trægulvet nyt liv med en gulvafslibning

Det er lækkert med et flot trægulv, men selv de mest robuste gulve bliver slidte med tiden og dermed mindre pæne at se på. Inden du investerer i et helt nyt gulv, kan det dog måske være relevant at overveje andre og mindre omfattende muligheder for at give det eksisterende gulv et helt nyt liv. På den måde sparer du både tid, penge og ressourcer, hvilket er godt for både dig og miljøet.

Fornyelse af trægulv kan blandt andet ske gennem en grundig gulvafslibning. Du kan købe eller leje værktøj i dit lokale byggemarked til selv at klare jobbet, eller du kan lade professionelle om at tage sig af opgaven. Det behøver langt fra at være dyrt. Om du ønsker gulvafslibning i Roskilde, i Hovedstadsområdet, i det mørkeste Jylland eller et helt fjerde sted, så er det altid muligt at finde en erfaren samarbejdspartner til gulvafslibning.  

Sådan foregår en gulvafslibning

Ved en gulvafslibning – uanset om det er en gulvafslibning i Roskilde eller andetsteds i Danmark – slibes trægulvets nuværende øverste lag af, så en ny og flot gulvoverflade kommer frem. Faktisk kan dit gamle gulv ofte komme til at se ud helt som nyt, og pengene til en gulvafslibning er derfor typisk rigtig godt givet ud, når man ser på de tilsvarende omkostninger til et splinternyt trægulv.

Nøglen til succes, når et trægulv skal have nyt liv, er at slibe det af flere omgange. Det kan godt kræve mange slibninger, før resultatet er rigtig godt, og uanset om du foretager slibningen selv, eller du får professionelle hænder til det, er det derfor vigtigt med en god portion tålmodighed. Når gulvet er færdigslebet, skal det også gerne overfladebehandles med en lak eller en olie, der herefter skal tørre, hvilket tager yderligere tid. Det endelige resultat er dog alt arbejdet og ventetiden værd, og står du og drømmer om nyt trægulv, kan en gulvafslibning måske være et rigtig godt alternativ for dig.  

Flere Nyheder